Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Change Toothpaste

Канадська компанія Change Toothpaste створила зубну пасту без пластикової упаковки, повідомляє treehugger.

Її виготовляють у формі сухих таблеток. Щоб почистити зуби, таблетку слід розжувати.

Пасту запаковують у паперові пакети, в кожному з яких міститься 65 таблеток. Цього вистачає більш як на місяць, якщо чистити зуби двічі на день. Пакет коштує 10 канадських доларів, що дорівнює приблизно 180 гривень.

Фото: Change Toothpaste

Автори винаходу випробували 119 рецептів, доки не зупинилися на тому, який запустили у продаж. Пасту не тестували на тваринах – в якості піддослідних використали членів власних родин.

Таблетка містить переважно натуральні інгредієнти, а також гідроортофосфат кальцію і ксиліт. Зараз компанія переобладнує лабораторію, щоб додавати до складу фтор.

Звичайний тюбик зубної пасти складається з 11 шарів різних полімерів, кажуть канадійці. Тубу з таким композитним складом практично неможливо переробити.

Ідеологиня міжнародного руху Zero Waste Беа Джонсон, яка торік приїздила до Києва, замість зубної пасти чистить зуби содою.

Також існують рецепти домашньої зубної пасти з такими інгредієнтами, як крейда, глина, вугілля тощо. Водночас перед використанням аналогів слід порадитися зі стоматологом, адже, наприклад, сода є абразивом, який може пошкодити емаль.

Читайте також: Дизайнерка розробила метод харчування лишайником на випадок апокаліпсису

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button