Ресторан в Амстердамі переробив різдвяні ялинки на пиво
Світлий ель має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Світлий ель має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Фото: Kirsten van Santen
Ресторан індонезійської кухні Mama Makan при готелі Hyatt Regency Amsterdam випустив сезонне пиво, зроблене з торішніх різдвяних ялинок, повідомляє Fortune.
Щоб виготовити пиво, зібрали більш як тисячу використаних ялинок. Броварня Lowlander додала до ялинових голок ялівець і зварила з цими інгредієнтами пиво.
П’ятипроцентний світлий ель Lowlander Winter IPA має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Одна пляшка коштує шість євро і продаватиметься не лише в ресторані, але й у деяких супермаркетах. П’ять центів із кожної пляшки передаватимуть на вирощування хвойних лісів у Нідерландах.
Готель практикує й інші ініціативи. Так, на кухні компостуть відходи, повторно використовують воду, а в номерах немає пластикового посуду. Пляшки з-під вина не викидають, а переробляють на склянки.
Нагадаємо, в Києві новорічні ялинки збирають після свят у мережі пунктів і потім перероблять на мульчу.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті