Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що гральні заклади мають бути закриті вже сьогодні, 20 грудня до 16 години, повідомля прес-служба МВС.

Це відбулося одразу після того, як прем’єр-міністр Гончарук оголосив про закриття грального бізнесу «під виглядом лотерей».

«Постанова Кабінету міністрів вже опублікована і набула чинності. Вона полягає в наступному – скасувати наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року в частині діяльності розповсюджувачів лотерей. Національній поліції та фіскальній службі  забезпечити вжиття відповідних заходів», – сказав Арсен Аваков.- «Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та ігральні заклади повинні бути зачиненими. Вимагаю від Нацполіції до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів».

Міністр сказав також, що надалі ця проблема регулюватиметься спеціальним законом, який зараз на розгляді у Верховної ради.

Фото: mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що поліція готова до виконання наказу.

Лише за минулу ніч поліція припинила діяльність 152 різноманітних об’єктів грального бізнесу, які вважалися незаконними, як повідомив Володимир Околіт, начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. Поліція вилучила гральне обладнання загальною вартістю 46 мільйонів гривень.

«Сьогодні вночі спеціалісти ДСР відпрацювали лише ті гральні заклади, які вважалися незаконними. А після рішення Кабінету міністрів будуть  скасовані електронні системи. Тепер всі державні лотереї позбавляються можливості використовувати свої електронні системи. У зв’язку з цим, необхідно створити постійно діючі мобільні групи слідчих підрозділів та ДСР на місцях. Дані групи повинні протидіяти, виявляти та документувати незаконний гральний бізнес», – зазначив Володимир Околіт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button