Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бібліотека імені Заболотного. Фото: Wikipedia

Державне видавництво «Преса України» відмовляється продовжувати договір оренди на 2020 рік з архітектурно-будівельною бібліотекою імені Заболотного. Про це повідомила депутатка Ганна Бондар.

«Це означає, що з першого січня бібліотека може опинитися на вулиці разом з найбільшим в Україні унікальним фондом книг, матеріалів і фотографій, що стосуються архітектури України», – зазначила Бондар.

«Можливо, це пов’язане із намірами реалізації ДПТ, що передбачає будівництво ЖК поруч із бібліотекою, а може недбалість державного підприємства», – припускає вона.

За адресою проспект Перемоги, 50а, заплановано будівництво 24-поверового житлового будинку 50Avenue.

До 2012 року бібліотеку було розташовано у будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі. Після початку «реконструкції» вона переїхала на проспект Перемоги, біля метро «Шулявська». Водночас юридичною адресою бібліотеки досі залишається Контрактова площа, 4.

У сховищах бібліотеки імені Заболотного містяться перша книга з архітектури, проєктна документація та карти Києва, стародруки, книжки XVII століття, в яких є описи втрачених об’єктів тощо.

Щодо Гостиного двору, то будівлю було передано Фонду держмайна у січні 2018 року. До того часу Гостиний двір перебував в оренді «Укрреставрації», а в 2012 року КМДА дозволила «Укрреставрації» «реконструювати» Гостиний двір під торговельно-офісний центр.

Наразі у бюджеті Києва не передбачено коштів на консервацію Гостиного двору, який перебуває в аварійному стані, вже не кажучи про реставрацію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button