Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шостого лютого в київському арт-центрі IZONE відкриється виставка французької художниці Ольги Кісельової «Сад пам’яті», присвячена трагедії у Бабиному Яру.

«Проєкт пропонує послухати дерева Бабиного Яру, пропустити через себе метафору дерева як капсули часу, що переносить знання з минулого (з землі) до живого гілля, знайти надію не в забутті, а пропрацюванні страшного досвіду, – йдеться в описі проєкту. – Інсталяція представить візуалізацію “голосу”: на відеопроєкції глядач побачить графічну репрезентацію записів внутрішніх рухів усередині стовбура».

«Сад пам’яті» також включає публічну програму: низку публічних дискусій про сучасні практики комеморації трагічних подій та способи роботи з травматичним минулим.

Відкриття відбудеться о 19:00 на другому поверсі IZONE (вулиця Набережно-Лугова, 8). Виставка працюватиме до 20 березня із 10:00 до 20:00 без вихідних. Вхід на виставку, зокрема й на відкриття та публічну програму, – вільний.

Інсталяцію створено за участю Університету Сорбонна та Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS). Проєкт презентують фонд «Ізоляція» та Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького інституту в Україні.

Ольга Кісельова поряд зі своєю роботою на виставці в Гельсінкі, 2001. Фото: Wikipedia

Ольга Кісельова почала працювати у сфері медіамистецтва з середини 1990-х. Наразі вона є однією з ключових фігур напрямку art&science та професорка Університету Сорбонна. Твори Кісельової зберігаються у Центрі Помпіду в Парижі, МoМА в Нью-Йорку, Музеї Гуггенгайма в Більбао тощо.

Нагадаємо, у Києві будуватимуть Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за проєктом австрійського бюро Querkraft Architekten. Дата відкриття меморіалу наразі невідома.

Держкіно надасть майже 50 мільйонів гривень на зйомки українсько-німецької історичної драми «Бабин Яр», режисером і сценаристом якої виступить Сергій Лозниця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button