Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архівне фото з місця розстрілів у Бабиному Яру, 1941 рік / deathcamps.org

Державне агентство України з питань кіно уклало договір із компанією «Солар Медіа Інтертейнмент» про надання 49,3 мільйона гривень на зйомки фільму «Бабин Яр», повідомляє пресслужба Держкіно.

Ця сума складає 32% загальної вартості виробництва. Режисером і сценаристом українсько-німецької історичної драми виступить Сергій Лозниця. Продюсуватиме стрічку Сергій Лавренюк.

«Це радикальний акт трансформації мови кіно. Для того, щоб відтворити на екрані гуманітарну трагедію, яка стала одним із символів ХХ століття, режисер Сергій Лозниця пориває із традиційним наративом і відмовляється від концепції “головного героя”», – йдеться у повідомленні.

Реліз фільму в Україні заплановано на 2021 рік.

Лозниця народився у Білорусі й живе, працює у Німеччині, має українське громадянство. Серед його найвідоміших фільмів – документальний «Майдан» (2014) та ігрові «Стастье мое» (2010), «Кроткая» (2017) та «Донбас» (2018).

Нагадаємо, у Києві будуватимуть Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за проєктом австрійського бюро Querkraft Architekten. Дата відкриття меморіалу наразі невідома.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button