Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/roman.i.petushkov

Увечері 13 січня через прорив тепломережі на Либідській площі гарячою водою затопило нульовий і мінус перший поверхи ТРЦ Ocean Plaza. Опіки дістали 10 осіб, семеро з яких шпиталізували. Торговельний центр досі зачинено. Редакція RAU з’ясовувала, хто з орендарів постраждав.

У супермаркеті Ашан (-1 поверх) повідомили, що серед клієнтів і співробітників ніхто не постраждав. «Зараз проводиться оцінка стану приміщення. Попередньо можемо сказати, що ми постраждали не так сильно, як ті, хто був вище», – сказали у пресслужбі мережі.

В Eldorado (нульовий поверх) розповіли, що вчасно закрили ролет, який добре прилягає до підлоги, і він заблокував надходження основної маси води. За попередніми даними, техніка не постраждала.

Також майже не постраждав магазин одягу LC Waikiki. «Нас лише злегка зачепило, тому збиток мінімальний. До того ж все застраховано на 100%», – зазначив топ-менеджер СЕО мережі Олексія Гришко.

Зате сильно дісталося ресторану Руккола, куди хлинув потік окропу.

«Видно, що люди тікали в поспіху, в ресторані перевернуті столи і шафи. Також постраждав і персонал розташованого поруч взуттєвого магазину Vito Rossi. За словами очевидців, охоронець виносив дівчат з магазину на руках і отримав сильні опіки ніг», – розповів Юрій Сургай, гендиректор компанії Lush, магазин якої розташовано поруч.

Магазин Lush також підтопило. «Ми не можемо зайти в магазин досі – вода все ще стоїть. Масштаб збитків зараз оцінити складно: наскільки нам відомо, вітрини не сильно постраждали, однак меблі у нас дерев’яні, тому контакт з водою і парою точно не пішов їм на користь. Також міг бути зіпсований товар в магазині», – каже Сургай.

Постраждали й магазини групи компаній Алло (бренди Алло і Mi Store), розташовані на мінус першому поверсі. Поки що масштаб збитків вивчають.

Питання про компенсації наразі відкрите. При цьому в «Київтеплоенерго» заявили, що Ocean Plaza було збудовано з порушенням нормативів в охоронній зоні тепломереж.

Сургай зазначив, що всі магазини в ТРЦ застраховані, але більшість орендарів страхуються по мінімуму. За його словами, один із магазинів Lush у Києві вже страждав від потопу – його затопили пожежні, які гасили пожежу в приміщенні поверхом вище. За шість років компанії так і не вдалося домогтися компенсації. Докладніше про перспективи компенсацій читайте в нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button