Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з kyiv.comments.ua

З 1 квітня у Києві можуть скасувати поповнення «зеленої картки» та роздільні проїзні квитки на місяць для всіх видів громадського транспорту. Натомість їх пропонують замінити єдиним квитком, з обмеженням, і без обмеження кількості поїздок.

Окремим нововеденням будуть добові квитки: на 24, 48 та 72 години. Згідно з документом, опублікованим на сайті КМДА, їх вартість може становити 100, 150 та 200 грн відповідно. Проте радник Київського міського голови Максим Бахматов у обговоренні в Facebook зазначив, що вартість добових квитків ще буде переглядатися.

Скрін відповідного проєкт розпорядження КМДА

Вартість проїздних з обмеженої кількістю поїздок становитиме:

  • на 46 поїздок – 290 гривень (для студентів – 145, для школярів – 72,50);
  • на 62 – 390 гривень (для студентів – 195, для школярів– 97,50);
  • на 92 поїздки – 575 гривень (для студентів – 287,50 для школярів– 143,75);
  • на 124 поїздки – 770 гривень (для студентів – 385, для школярів – 192,50).

Вартість необмеженного квитка на місяць на проїзд в усіх видах транспорту: автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та метрополітені, як і раніше, становитиме 1300 грн.

Такі тарифи не спонукають купувати проїзні, адже щоб стати популярними, вони мають бути значно дешевшими, ніж зараз. Така практика існує у багатьох західних містах, зокрема Варшаві та Празі. Також варто запровадити квартальні та річні проїзні для киян, вартість яких, в перерахунку на одну поїздку, буде ще меншою ніж у місячних проїзних.

Читайте також: Як має працювати е-квиток для громадського транспорту в Києві

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button