Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Ana Santl

Дизайнерка інтер’єрів Аннабель Кутуку спроєктувала в Берліні коворкінг у бруталістському стилі, повідомляє Dezeen.

Проєкт має назву «Бруталістська тиша». Офіс розташовано у креативному хабі Marina Marina на березі ріки Шпрее.

«Я вважаю, що креативність потребує простору і тиші. Це нетиповий підхід, який базується на простоті», – зазначає дизайнерка.

У плануванні коворкінг є рядами кімнат, розташованих обабіч центрального коридору.

Дизайнерка залишила голі бетонні стіни та стелю, вкривши їх нерівними плямами фарби. Ця сира нерівність відсилає до естетики вабі-сабі – естетичної категорії, яка пропагує красу простих і недосконалих у своїй природності речей, а також речей зі слідами часу.

Панування бетону без оздоблень дозволяє віднести цей інтер’єр до бруталізму – стилістичного відгалуження модернізму, що набуло поширення з 1950-х років.

Крім бетону дизайнерка використала обпалену деревину дуба. З темного дерева зроблено розсувні стіни, які зонують простір, робочий стіл, втоплений у стіну стелаж та кухонні корпусні меблі.

Серед меблів – кілька шкіряних крісел «Лотос», створених дизайнером Даніелем Венгером у 1960-х роках. Їхня форма наслідує тіло йога у падмасані – позі лотоса.

В якості поодиноких декоративних елементів Кутуку використала стару кераміку та лампи, знайдені на берлінських барахолках.

Нагадаємо, заміський будинок архітектора та дизайнера інтер’єрів Сергія Махна переміг на конкурсі International Design Awards. Дизайнер надихався японською естетикою вабі-сабі та українським примітивізмом, який зараз є актуальним трендом.

Читайте також: Український дизайн на світовій сцені. Хто така Вікторія Якуша і чому про неї пишуть усі західні ЗМІ?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button