Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Протести проти розміщення евакуйованих із Китаю в смт Нові Санжари на Полтавщині. Фото: facebook.com/exo.in.ua

20 лютого до України прибув літак українцями, евакуйованими з епіцентру епідемії коронавірусу в Китаї. Він здійснив понад 10 кіл біля Харкова, де мав приземлитися, але далі полетів до аеропорта «Бориспіль» у Києві.

Фото: Микола Анацький, Департамент комунікації МВС України

ВВС припускає, що літак не зміг приземлитися Харкові, як планувалося, через сильний туман, що стояв над містом.

У київському аеропорту спеціальний рейс SkyUp сів близько 9:40 ранку на дозаправку, після чого вирушає до Харкова.

На борту – 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. МЗС повідомляє, що іноземці – громадяни Домінікани, Еквадору, Сальвадору, Казахстану, Коста-Ріки та інші. У МОЗ запевняють, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими.

Фото: Микола Анацький, Департамент комунікації МВС України

Їх доправлять спеціальним транспортом до медичного центру Нацгвардії «Нові Санжари» у Полтавської області. Протягом 14 днів вони перебуватимуть в обсервації, тобто в ізоляції під спостереженням.

«Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Заходи безпеки – безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить», – заявив президент Володимир Зеленський.

Протести проти розміщення евакуйованих із Китаю в смт Нові Санжари на Полтавщині. Фото: facebook.com/exo.in.ua

У МВС запевняють, що будь-які спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих припинятиме Нацполіція та Нацгвардія.

Тим часом місцеві медіа повідомляють, що у Нових Санжарах місцеві мешканці заблокували автомобілями дорогу. Правоохоронці на БТР усувають блокаду.

Протести проти розміщення евакуйованих із Китаю в смт Нові Санжари на Полтавщині. Фото: facebook.com/exo.in.ua

Місцевий житель Микола Яременко пише, що на вході до медичного центру «Нові Санжари» зібралися невдоволені жителі селища.

«Обговорюємо можливе заселення санаторію інфікованими коронавірусом громадянами України, яких привезли з Китаю. Ніхто толком не знає ситуації. Слухи ходять різні. Народ проти такої затії. Та хто ж той народ слухає», – повідомляє він.

Протести проти розміщення евакуйованих із Китаю в смт Нові Санжари на Полтавщині. Фото: facebook.com/exo.in.ua

У поліції Полтавської області повідомляють про сутичку, яка виникла під час спроби поліцейських розблокувати проїжджу частину.

«Працівники поліції встановили більш як 10 найагресивніше налаштованих людей, роз’яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди», – йдеться у повідомленні.

«Перед річкою Ворскла стоїмо. Тут і Нацгвардія і “мєнти”. Зараз хоч вже не б’ють і не горнуть. А товкли, як котів. Ще й пов’язали багатьох», – розповів ВВС мешканець селища Сергій.

До жителів селища вийшов голова Полтавської обладміністрації Олег Синєгубов. Він закликає їх не панікувати. Православна церква України закликала українців бути милосердними: «Нехай страх перед хворобою не затуманює наш розум і совість, нашу людяність!»

Фото: Полтавська ОДА

Читайте також: Паніка та блокпости: жителі кількох міст не пускають у санаторії евакуйованих із Китаю українців

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button