Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: columb.life

На узбережжі в передмісті Одеси планують збудувати житловий комплекс «Колумб» із пам’ятником Христофору Колумбу. На це звернув увагу Маяк.

Будівлю збираються звести біля пляжу в селищі Крижанівка, що у 12 кілометрах від центру Одеси.

Пам’ятник Колумбу

«Стиль можна охарактеризувати як еклектика з елементами бароко. Це втілення сучасного погляду на ренесансну архітектуру. Нестандартні архітектурні рішення та креативний підхід наших дизайнерів покликані дивувати і захоплювати», – пишуть на сайті ЖК.

У рекламному матеріалі, який забудовник опублікував на сайті Думская, стверджується, що новобудова приваблюватиме не менш, ніж такі одеські пам’ятки, як Потьомкінські сходи, Оперний театр і пам’ятник Дюку.

Інфраструктура вийде «за межі сучасного розуміння». Забудовник збирається облаштувати набережну завдовжки один кілометр. Для цього спеціально ще кілька років тому намили ґрунт. Водночас забудовник запевняє, що проєкт зберігає рельєф та екологію одеських схилів.

Біля ЖК буде відкритий басейн із морською водою, рибний ринок та «грандіозний за своїми масштабами та архітектурними рішеннями арт-холл».

ЖК «Колумб» стане частиною мікрорайону «Зелений Мис», який розбудовує «Південна будівельна група компаній».

Автор проєкту – одеський девелопер Олег Еллі. В інтерв’ю журналу Кореспондент він розповідав, що не має відповідної освіти, у 1990-х «пробував багато чого», зокрема, був серед керівництва ринку «7-ий кілометр», відкривав мережу кіосків, займався торгівлею продуктами тощо. Архітектурою зацікавився у 2001 році, збудувавши дім для своєї сім’ї.

Скульптури біля ЖК «Колумб»

У будинках мікрорайону «Зелений Мис», за його словами, проєктували під’їзди зі шпалерами та книжковими шафами, а також кімнатами для миття лап собак.

Майбутній ЖК «Колумб», вважає Еллі, має стати аналогом італійських курортів Портофіно та Чінкве-Терре.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button