Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 85 днів. За цей час ми опублікували 24653 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео Page Six

У Нью-Йорку журі присяжних, яке складалося з п’яти жінок та сімох чоловіків, визнало голлівудського кінопродюсера Гарві Вайнштайна винним у двох сексуальних злочинах. Йому загрожує 29 років ув’язнення, повідомляє Page Six.

Ранок 24 лютого 67-річний Вайнштайн почав із кави та склянки мінеральної води Acqua Panna у компанії своїх адвокатів у готелі Four Seasons. Вечір він закінчить на острові-в’язниці Райкерс, де перебуватиме до 11 березня, коли суд оголосить вирок, повідомляє NDTV.

Адвокати вимагали від суду відправити Вайнштайна до тюремного лазарету, посилаючись на стан його здоров’я – він страждає від наслідків операції на спині, а також має діабет. Адвокати стверджують, що він зараз перебуває під спостереженням п’яти лікарів, зокрема йому роблять уколи в очі, аби він не осліпнув.

Суд може засудити кінопродюсера до 25 років за вчинок, який кваліфікується як злочинний сексуальний акт першого ступеню, скоєний 2006 року проти асистентки Маріам Гейлі. Гейлі свідчила, що Вайнштайн силою схопив її та здійснив оральний акт, позаяк у неї була менструація і тампон всередині.

Ще до чотирьох років загрожує за зґвалтування третього ступеню, скоєне щодо перукарки Джессіки Манн у 2013 році. Манн свідчила, що Вайнштайн повів її до готельного номеру, зачинив двері та здійснив пенетрацію силою. На суді Вайнштейн заперечував усі звинувачення.

Вайнштайна ще судитимуть у Лос-Анджелесі за підозрою у сексуальному насильстві до двох жінок у 2013 році. Загалом, починаючи з 2017 року, не менш як 80 жінок, включно з Гвінет Пелтроу, Умою Турман, Сальмою Хаєк, звинуватили продюсера у домаганнях. Ця низка звинувачень започаткувала рух #MeToo проти сексуального насильства.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button