Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kiev.vgorode.ua

27 лютого Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва та вимогу про знесення поверхів «ЖК Поділ Престиж» на вулиці Нижній Вал, 27-29  – так завного «Монстру на Подолі». Про це «Хмарочосу» повідомили активісти Павло Калюк і Катерина Бутко.

Бутко повідомила, що готуватимуть касаційне провадження і вимагатимуть оскаржити рішення у Верховному суді.

«Закликаємо ДАБІ не вестися на провокації та не вводити будинок в експлуатацію, бо очевидно, що його збудовано з величезними порушеннями. Підставою є те, що під будинком досі немає землі – у 2015 році Київрада розірвала договір оренди. Тобто навіть із останнім рішенням суду будівлю не можна вводити в експлуатацію і заселяти», – заявила вона.

Калюк закликав киян не полишати уваги до ситуації з будівництвом на Подолі, оскільки «увага громади є визначним чинником для здійснення правосуддя».

Справу «Монстра на Подолі» розглядають із 2014 року. Торік Господарський суд Києва дозволив знесення надбудов вище восьмого поверху. Тим часом власники квартир на цих чотирьох верхніх поверхах продають їх за незвично низькими цінами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button