Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із репортажу NBC News

11 березня Верховний суд Мангеттена оголосив вирок голлівудському кінопродюсерові Гарві Вайнштайну, якого визнали винним у двох сексуальних злочинах, повідомляє The New York Times.

67-річного Вайнштайна засудили до 23 років у державній тюрмі Нью-Йорка. Коли термін закінчиться, йому буде 90 років. Обвинувачений вислухав вирок в інвалідному візку – адвокати запевняють, що він страждає від наслідків операції на спині та діабету.

Суд розглядав два епізоди: зґвалтування перукарки Джессіки Манн у 2013 році та зґвалтування асистентки Міріам Гейлі у 2006 році. За висунутими звинуваченнями Вайнштайн міг отримати найменше п’ять років і найбільше – 29. У лютому кінопродюсера визнало винним журі присяжних, яке складалося з сімох чоловіків і п’яти жінок.

На рішення суду вплинули численні свідчення від різних жінок, які також зазнали насилля з боку Вайнштайна. Одна жінка заявила, що продюсер зґвалтував її під час ділової подорожі у 1978 році – тобто такі випадки траплялися протягом чотирьох десятиліть.

Загалом, починаючи з 2017 року, не менш як 80 жінок, включно з Гвінет Пелтроу, Умою Турман, Сальмою Хаєк, звинуватили продюсера у домаганнях. Ця низка звинувачень започаткувала рух #MeToo проти сексуального насильства.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button