Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці 27 березня згідно з ухвалою суду відбулись слідчі дії – огляд незаконної надбудови у будинку за адресою вул. Антоновича 17А, про яку «Хмарочос» писав раніше.

Слідчі Нацполіції разом з представниками Офісу трансформації КМДА, ДАБІ, Департаменту охорони культурної спадщини, Голосіївської РДА зайшли всередину приміщення, в якому проводиться незаконна реконструкція.

Всередині досі проводяться ремонтні роботи. Фото: Тарас Кайдан

За різними оцінками, загальна площа житла складає від 400 до 600 квадратних метрів. Власник розширив мансардний поверх будинку-пам’ятки архітектури та добудував згори ще один поверх. Будівельні матеріали на мансардний поверх підіймали саморобним краном.

Щоб потрапити у приміщення, зателефонували власнику, який повідомив, що він знаходиться не в будинку, тому спецпризначенці примусово відкрили двері у приміщення. Інспектори з різних департаментів КМДА змогли зайти всередину аби зафіксувати порушення.

Саморобний кран на даху. Фото: Тарас Кайдан

Також представник власника квартири поверхом нижче розповів, що їхнє помешкання спочатку затопили згори. А коли з квартири виїхали, через якийсь час зняли стелю і поклали нові перекриття.

Після огляду, за словами чиновників, з добудови винесуть усі будівельні матеріали та інструменти на відповідальне зберігання до рішення суду.

Вигляд квартири поверхом нижче. Тут демонтували стару стелю і встановили замість неї нові перекриття. Фото: Тарас Кайдан

У Департаменті охорони культурної спадщини КМДА нагадали, що штраф для фізичних осіб за порушення пам’яткоохоронного законодавства складає всього 1700 грн, в той час як на незаконну реконструкцію можуть витратити й кілька сотень тисяч доларів. Новий законопроєкт, який має збільшити відповідальність за ці порушення до 170-500 тисяч гривень пройшов перше читання у Верховній Раді, але з 2018 року знаходиться в Міністерстві культури на доопрацюванні.

Загальну площу двоповерхового приміщення оцінюють в 400-600 квадратних метрів. Фото: Тарас Кайдан

А кримінальним правопорушенням вважається лише самовільне будівництво, зведене на самовільно захопленій ділянці. Якщо ж ділянку не захоплювали, а зробили надбудову на споруді, що вже існує, то кримінальним правопорушенням це не вважається.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button