Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сервіс Glovo може припинити доставку в разі такого розвитку ситуації з пандемією коронавірусу в Україні, який зробить розвезення небезпечними. Про це повідомив в інтерв’ю The Page генеральний менеджер Glovo в Україні Дмитро Расновський.

«Чим гірше розвиватиметься епідемія, тим більше падатимуть всі сфери. Тому що купівельна спроможність знижуватиметься, а возити товар буде небезпечно. Для нас же безпека перш за все. Якщо в якийсь момент ми зрозуміємо, що з таким рівнем епідемії возити товар буде небезпечно, ми припинимо всі операції», – сказав він.

Як приклад Расновський навів досвід інших країн, де працює Glovo. Так, у Перу заблоковано дороги і доставляти їжу неможливо. Так само посилено заходи в низці зон Італії.

Він зазначив, що коронавірусна криза і карантин підвищили попит на доставку, але й принесли низку серйозних загроз для таких сервісів, як Glovo.

Так, у кілька разів зріс попит на доставку ліків та продуктів. У відповідь Glovo знизив вартість доставки з аптек із 60 гривень до однієї гривні.

Водночас зросла середня відстань, яку доводиться долати кур’єрам, і відповідно, час доставки, а заразом і компенсації кур’єрам.

Расновський прогнозує, що надалі ресторани продовжать закриватися, як і падатиме купівельна спроможність клієнтів, які змушені сидіти на карантині. До того ж частина кур’єрів може відмовитися виходити на лінію через страх заразитися. Приклад Італії показує, що попит зростає, а пропозиція зменшується, що негативно впливає на бізнес доставки.

Днями dtp.kiev.ua з посиланням на кур’єрів Glovo повідомив, що з шостого квітня через зниження премій їхній дохід впаде принаймні на 35%. Водночас кур’єри повідомили, що компанія підняли вартість за кілометр доставки з 5,50 гривні до шести гривень.

Станом на ранок 31 березня в Україні зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 13 хворих померли.

Фото: Glovo

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button