Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У травні-червні Центр урбаністичних студій за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine проведе дослідницьку практику, присвячену київському району Чоколівка.

Чоколівка виникла на рубежі ХІХ–ХХ століть на околиці міста як одне з робітничих поселень. Учасники школи досліджуватимуть, як функціонує район зараз, як його уявляють мешканці, як влаштована його інфраструктура, соціальне та культурне життя, які існують у ньому соціальні, культурні, просторові конфлікти та нерівності.

Учасники працюватимуть у групах за обраними напрямками: історичне дослідження, соціальне дослідження або урбан-аналіз. Формат передбачає як онлайн, так і офлайн-роботу, зокрема польові дослідження.

Фінальні презентації й доповіді оформлять у публікацію. Також усі напрацювання школи передадуть до органів місцевого самоврядування, громадським ініціативам району тощо.

Участь є безкоштовною. Запрошуються студенти і студентки київських університетів, які вивчають архітектуру, географію, містобудування, просторовий розвиток, міське господарство, соціологію, історію, культурологію та інші соціальні дисципліни.

Заявки разом із коротким резюме й мотиваційним листом приймають до 30 квітня на адресу [email protected]. Орієнтовно у перший тиждень травня з заявниками проведуть співбесіди по Skype, а про результати повідомлять 12 травня.

Школа «Не/комфортна не/околиця: Чоколівка» почнеться 15 травня і триватиме до 15 липня.

Координаторки та менторки школи: Любов Апостолова-Сосса (просторові дослідження, Тетана Водотика (історія району), Марія Грищенко (соціальні дослідження) та директорка Центру урбаністичних студій Світлана Шліпченко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button