Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Благодійний маркет «Кураж» та соціальний проєкт Suka_zhizn, що почали співпрацювати на початку року, трохи більше, ніж за одну добу, зібрали 359 768 грн на допомогу бездомним у Києві . Останні зараз є однією з найбільш вразливих перед коронавірусом категорій населення. 

Повідомлення про початок збору коштів з’явилось в п’ятницю на інстаграм акаунті Suka_zhizn, в рамках проєкту «Неізольовані». Наступним кроком після збору коштів для наборів для бездомних став пошук волонтерів, яких і досі шукають. Щоб долучитися, треба написати чат-боту @sukazhiznbot в Telegram.

На зібрані кошти вже почали закуповувати 2000 наборів, що міститимуть продукти на декілька днів та засоби індивідуального захисту. Також, через посилення карантинних заходів, для волонтерів розробили спеціальну інструкцію з роздачі наборів.

Роздача відбуватиметься наступним чином: волонтерам з машинами на складі завантажуватимуть набори, які мають роздати за день на всіх точках. У зазначений час піші волонтери, вдягнені в усі потрібні засоби захисту (які вони також зможуть отримати на місці), збиратимуться на своїх точках та роздаватимуть пакети. Наразі точок роздачі чотири, на кожній задіюватимуть по два волонтери кожного дня до кінця квітня.

З початку року київська благодійна барахолка «Кураж» прийняла рішення підтримувати один напрямок благодійності, а саме допомогу бездомним. Вона співпрацює із проєктом Suka_zhizn, що має на меті дестигматизацію бездомних людей в Україні. 

Кураж з Suka_zhizn займаються розробкою програми підтримки безхатьків. Зокрема, у їхні плани входить створення центрів допомоги бездомним.

За останніми даними Департаменту соціальної політики КМДА, у столиці налічується близько п’яти тисяч бездомних. Це лише ті люди, які зареєструвалися у Центрі обліку бездомних осіб.

За оцінками експертів із фонду Соціальне партнерство, який наразі припинив діяльність, у 2016 році у Києві налічувалося понад 20 тисяч безхатьків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button