Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пожежу в Зоні відчуження Чорнобильської АЕС ліквідовали. Про це повідомили в Офісі Президента України. Зазначають, що потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі.

«Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у Зоні відчуження зберігається у нормі й не підвищується», – повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Зранку ДСНС повідомили, що станом на 10:00 сьогодні, 14 квітня, у Зоні відчуження «відкритого вогню немає, спостерігається незначне тління лісової підстилки окремими осередками». Пізніше заяву підтвердив в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов.

Раніше повідомлялося, що загрози для атомної електростанції, сховищ відпрацьованого палива та інших критичних об’єктів у Чорнобильській зоні немає. Але згоріли чи постраждали багато знакових об’єктів Чорнобильської зони. Серед того, що згоріло, – санаторій «Смарагдовий», постраждали села Лелів, Чистогалівка, Копачі.

Повідомлення про пожежу в Чорнобильській зоні, поблизу села Володимирівка з’явилися четвертого квітня. Згодом поліція повідомила, що знайшла її винуватця: 27-річного жителя села Рагівка, який підпалив сміття і траву в кількох місцях.

Фото з допису в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button