Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23613 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

13 квітня від коронавірусу у Києві помер 42-річний чернець із Почаївської Лаври, повідомив на онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Про смерть ченця напередодні повідомила низка ЗМІ, зокрема Українська правда, яка посилалася на джерела у КМДА. За даними джерел, померлий – киянин, приїхав із Тернопільщини до Києва, де йому стало зле тиждень тому. Його забрала «швидка», ПЛР-тест підтвердив COVID-19. Чернець мав також цукровий діабет.

У Почаївській Лаврі відреагували на це повідомлення, заявивши, що воно не відповідає дійсності: «Ніяких летальних випадків у монахів Почаївської Лаври не було». Пресслужба УПЦ МП також запевняє, що поліція перевірила і не виявила жодних ознак коронавірусної інфекції в Почаївській Лаврі.

У березні влада Молдови заявила, що четверо молдовських громадян повернулися з паломництва до Почаївської Лаври інфіковані коронавірусом.

Це вже третя смерть серед ченців від коронавірусу. Раніше померли двоє насельників Києво-Печерської Лаври – 73-річний архімандрит Нектарій та 47-річний ієродиякон Наум.

Кличко також повідомив, що 13 квітня до Києво-Печерської Лаври, яка стала вогнищем захворювання, спрямували медичну бригад та перевірили на коронавірус 230 служителів та 68 учнів духовної семінарії. Серед них виявили хворих, двох шпиталізували, один відмовився їхати до лікарні. Загалом у Лаврі – понад 90 випадків.

Від учора у Лаврі посилили карантин – виставили чотири пости з правоохоронцями та фахівцями лабораторного центру. Поліція і нацгвардія контролює входи і виходи з території Лаври, потрапити туди можна тільки за дозволом. Зранку 14 квітня у Лаврі почали посилену деінфекцію, яку проводитимуть щодня.

Читайте також: Церква була першим поборником карантину під час епідемій у минулому

Фото: Facebook-група Почаївський паломник

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button