Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Станом на 9:00 21 квітня в Україні лабораторно підтверджено 6125 випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Від ранку 21 квітня буде закрито на в’їзд й виїзд карантинну зону міста Почаїв Тернопільської області. Запроваджують пропускну систему. Межі карантинної зони чиновники не уточнили. Наразі у Почаєві підтверджено 28 випадків COVID-19, одна людина померла, повідомляє Радіо Свобода.

Масштабний спалах коронавірусу підозрюють у Почаївській лаврі, але намісник відмовився співпрацювати з медиками для проведення обстежень. За даними санітарної служби Тернопільської області, коронавірус підтвердили у трьох священників і п’яти хористів Почаївської лаври. Ці особи живуть у різних населених пунктах Тернопільщини.

«Населення міста Почаєва на сьогоднішній день визнано повністю контактним, тобто настільки велика кількість контактних осіб, що ми вже просто не можемо порахувати і відслідкувати. Як ви знаєте, вчора підтвердили коронавірус у священика приходської церкви і, за нашими даними, з цією церквою контактувало практично все місто Почаїв», – цитує ТСН голову Кременецької райради Володимира Стефанського.

Поліція почала кримінальні провадження за фактом порушення карантину під час Великодніх богослужінь у Почаївській лаврі. Так само розслідують порушення обмежень у Святогірській лаврі на Донеччині. Обидва монастирі підпорядковуються УПЦ МП. У Києві серед духовенства вогнище захворювання виявилося у Києво-Печерській Лаврі.

Фото: Ivan Chervenets

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button