Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство транспорту Великої Британії оголосило про виділення двох мільярдів фунтів (2,28 мільярда євро) на розширення велосипедної та пішохідної веломережі в умовах пандемії коронавірусу, повідомляє ITV.

Програму, яка передбачатиме розширення тротуарів, облаштування додаткових велодоріжок (поп-ап велосмуг), а також перекриття низки вулиць для приватного транспорту, оприлюднять на початку червня. Уряд має намір удвічі збільшити користування велосипедом до 2025 року.

«Навіть якщо громадський транспорт почне працювати на повну потужність, він зможе перевозити не більш як 10 пасажирів на салон, якщо ті дотримуватимуться рекомендованої дистанції у два метри», – зазначив очільник міністерства (державний секретар з питань транспорту) Ґрант Шеппс.

У Великій Британії офіційно підтверджено майже 220 тисяч випадків COVID-19, померли 31,8 тисячі хворих. Низка експертів вважає, що офіційна статистика дуже занижена. В Англії та Уельсі загальна смертність зросла на 76% порівняно з останніми п’ятьма роками.

Під час карантину багато міст світу облаштовують нові велосмуги, які мають компенсувати небезпеки пересування у громадському транспорті та приватних автомобілях в умовах пандемії коронавірусу.

Фото: Simon Rae, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button