Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент транспортної інфраструктури КМДА оголосив тендер ціною у 2,6 млн гривень на закупівлю та встановлення 678 паркувальних велосипедних стійок Sheffild Cycle Stand.

Свою назву стійки такого типу отримали через те, що вперше з’явилися в англійському Шеффілді. Ці стійки мають класичний мінімалістичний дизайн, легко обслуговуються, дозволяють закріпити велосипед різними способами та рекомендовані національними велосипедними асоціаціями.

Минулого року затвердили рекомендований стандарт велопарковки, відповідно до якого корпус паркувальної велосипедної стійки повинен бути суцільною трубою з вигинами у двох місцях та виробленим з нержавіючої сталі. Тип кріплення має бути анкеруванням або бетонуванням (що залежатиме від типу поверхні). 

Наземна частина паркувальної велостійки має бути облаштована світловідбивними елементами — мати смугу жовтогарячого кольору, шириною 50 мм, а горизонтальний елемент конструкції повинен мати наліпку з правилами паркування, літерою “Р” та порядковим номером велостійки.

Раніше ми писали про пропозицію Urban initiatives crew відкрити велопаркінг в підземному переході на Хрещатику і в цілому переосмислити підземні переходи в столиці, «додавши в них корисний функціонал». Тоді відповідний проєкт подали на розгляд Громадського бюджету.

Фото обкладинки: broxap

Читайте також: У Києві з початку року облаштували сім острівців безпеки (фото).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button