Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Позиція Києва щодо пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного не змінилася і не залежатиме від рішення суду, заявив на брифінгу в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Так він прокоментував рішення Окружного адміністративного суду, який визнав протиправним обмеження руху транспорту на Контрактовій та Сагайдачного.

«У рішенні суду вказано те, що шість фізичних осіб звернулися до суду щодо порушення їхніх прав і створення їм перешкод. Ми не розуміємо, що це за перешкоди для шести людей, про які вони не могли публічно заявити. Ми не відмовляємося від прийнятого раніше рішення і працюватимемо, щоб ця територія розвивалася надалі», – заявив Мондриївський.

За його словами, більш як два роки функціонування пішохідного простору на Контрактовій та Сагайдачного довели, що рішення правильне і кияни й гості міста задоволені саме пішохідним форматом.

Мондриївський зауважив, що Контрактова і Сагайдачного є частиною великої туристичної зони.

Нагадаємо, суд послався на те, що органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях, а також на недотримання вимог пожежної безпеки.

У 2017 році Контрактову площу та вулицю Сагайдачного зробили пішохіднимиОпитування показало, що 82% жителів Подолу позитивно ставляться до пішохідної Контрактової.

Фото: Yanny Mishchuk, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button