Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього року вийде короткометражний документальний фільм Романа Блажана Enter Through The Balcony про народну балконну творчість. Офіційний трейлер опублікувала кінокомпанія Minimal Movie.

Ідея фільму з’явилася під час співпраці з видавництвом «Основи», яке торік опублікувала книгу Balcony Chic архітектора Олександра Бурлаки. Бурлака взяв участь у зйомках Enter Through The Balcony. Також до створення фільму залучили архітекторів, антропологів та істориків.

Розділ «В ролях» із сайту enterthroughthebalcony.com

Балкони знімали у восьми містах: Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Полтаві, Харкові, Вінниці та Горішніх Плавнях. Серед балконів були такі, що перевищували за площею квартири, до яких належали.

«Ми хотіли з’ясувати, де проходить межа між приватним і публічним. Чому архітектура є тиранічною? Чому неідеальним людям доводиться жити в ідеальних будівлях, створених архітекторами? Чому наша архітектурна спадщина саме така – і ми ніяк не можемо її прийняти?» – цитує режисера Bird in Flight.

Цьогоріч короткометражку планують показати на українських і міжнародних фестивалях, а потім викладуть у відкритому доступі в інтернеті. Як уточнили «Хмарочосу» в компанії Minimal Movie, фільм буде доступний для широкого перегляду орієнтовно у березні-квітні 2021 року.

Фото: enterthroughthebalcony.com

Читайте також: Уроки коронавірусу: містяни потребують ширших балконів

Нагадаємо, цьогоріч Мистецький арсенал планував організувати виставку «Енциклопедія архітектури України».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button