Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вчора під стінами КМДА активісти вимагали створити парк у Протасовому Ярі. На мітинг прийшли близько 50 людей, більшість були в захисних масках, повідомляє Укрінформ.

«У нас є дуже проста вимога до Кличка — час створювати парк», — зазначили організатори.

Акція пройшла спокійно. Учасники тримали плакати із написами «Протасів Яр — зелена зона», «Протас — зелені легені Києва», «Протасів — парк, не паркінг», запалювали зелені димові шашки.

Міський голова Києва Віталій Кличко швидко прокоментував акцію громадських активістів, запевнивши, що на найближчій сесії Київрада розгляне питання зміни цільового призначення частини земельних ділянок Протасового Яру на зелену зону.

«Хочу запевнити громаду Протасового Яру: місто робить все для наведення ладу із землею урочища. На найближчу сесію Київради ми винесемо проєкти рішень про зміну цільового призначення частини земельних ділянок знову на зелену зону. Я хотів би, аби депутати нинішнього скликання відповідально поставилися до цього питання і підтримали ці проєкти рішень», — повідомив Віталій Кличко.

В кінці лютого цього року забудовник ТОВ «Дайтона груп», що прагне збудувати у Протасовому Яру три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon, програв суд по продовженню будівництва, яке за підтримки приватної охоронної фірми спробували розпочати весною 2019 року. Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зберіг припис на заборону будівництва та виніс рішення обмежити висотність будівництва.

Читайте такожКМДА хоче створити аналог нью-йоркського Центрального парку, куди увійде Протасів яр.

Усі фото: Юлія Овсяннікова для Укрінформ 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button