Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото він організації «Захистимо Протасів Яр»

Забудовник ТОВ «Дайтона груп» програв суд по продовженню забудови в Протасовому яру, повідомляє спільнота «Захистимо Протасів Яр».

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва виніс рішення обмежити висотність будівництва та зберегти припис на його заборону. Тепер активісти чекають від мерії оскарження договору суборенди.

Влітку 2019 року ТОВ «Дайтона груп» звернулась до Окружного адміністративного суду Києва з проханням змінити висотність у містобудівних умовах та обмеженнях (базовий документ для будівництва), оскільки будівельний проєкт ЖК «Турбійон» цим умовам та обмеженням не відповідає.

Тоді Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію рішення Департаменту міського благоустрою КМДА, яке зобов’язувало забудовника Протасового Яру прибрати будівельний паркан (без нього заборонено проводити будь-які роботи). Це дозволило «Дайтона Груп» продовжити будівництво трьох висоток у Протасовому Яру.

ЖК Tourbillon. Візуалізація: tourbillon.kiev.ua

Але це рішення окружного адмінсуду було проміжним. Раніше КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

В спільноті «Захистимо Протасів Яр» кажуть, що далі місто має подати позов і оскаржити договір суборенди. Потім ще один суд по самому припису в Києві. І паралельно суд в Дніпрі з ідентичним київському змістом.

Нагадаємо, що кінцевим бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона Груп» є Володимир Ясько. Він керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан.

Читайте також: Оаза в задимленому місті: про що говорили на мітингу проти забудови Протасового Яру.

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button