Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Столичному забудовнику, експрезиденту «Укрбуда» та колишньому нардепу ВРУ і Київради Максиму Микитасю призначили більш суворий запобіжний захід  перебування під вартою або 100 мільйонів гривень застави. Про це рішення Апеляційної палати Антикорсуду повідомив «Центр Протидії Корупції».

«Судді Апеляційної палати Антикорсуду призначили екснардепу, колишньому президенту «Укрбуду» запобіжний захід у вигляді варти з альтернативою застави у 100 млн грн. Тобто апеляція скасувала рішення судді першої інстанції Андрія Біцюка, який обмежився домашнім арештом»,  йдеться у повідомленні.

У суді прокурор доводив, що домашній арешт передбачає застави, тому Микитасю повернули б гроші, які він вже вносив як заставу, а також повідомив, що є докази того, що Микитась «роздумував над вбивством» своїх співучасників, реалізація чого була б можливою при домашньому арешті.

14 травня 2019 року детективи НАБУ провели обшуки у компанії «Укрбуд Девелопмент» та в офісах і домівках окремих службовців Нацгвардії. Тоді затримали екскомандувача Нацгвардії, генерального директора компанії-забудовника та оцінювача. Їх підозрюють у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81 мільйон гривень.

В жовтні 2019 року ВАКС призначив заставу у розмірі 5,5 млн гривень, які пізніше збільшив до 80 мільйонів. В грудні того ж року «Укрбуд», заморозив будівництво на всіх своїх 26 об’єктах, 20 з яких були призупинені ще з липня. Чинний директор «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода звинуватив у проблемах компанії колишнього власника  Максима Микитася, який продав «Укрбуд» у вересні й заявив, що йде з будівельного бізнесу.

Компанія «Київміськбуд», що в грудні 2019 зобов’язалася добудовувати недобудовані об’єкти «Укрбуд Девелопмент», станом на травень 2020 року прийняла на баланс лише п’ять із 23 об’єктів «Укрбуду».

Читайте такожКличко: для добудови всіх будинків «Укрбуду» бракує понад два мільярди гривень.

Фото обкладинки: Максим Микитась. Фото з відкритих джерел.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button