Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23424 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Віталій Селик

15 червня жителі Русанівських садів на кілька годин перекрили Центральну Садову вулицю. Вони незадоволені тим, що з’їзди з Подільсько-Воскресенського мосту виходитимуть на цю вулицю.

Їх також обурює те, що Центральну Садову руйнує важка техніка. Як видно з відео, опублікованих ГО «Русанівські сади», сталася штовханина з поліцією.

https://www.facebook.com/rusanivskisady/videos/949001435546051/

Люди також виходили на протест у суботу, 13 червня. Тоді поліція затримала кількох пікетувальників.

«Вони блокують проїзд для 40-тонних будівельних вантажівок, оскільки дорога, яку вони будували і ремонтували за свій кошт, розрахована лише на 8 тонн, – повідомляв урбаніст Віталій Селик. – Крім того, дачники переживають і за збереження Київської амазонії – Урочища Горбачиха, яке можуть почати активно забудовувати, якщо збудують з’їзд на Русанівські сади».

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» вирішило відновити рух важкої техніки у травні цього року, що й призвело до загострення взаємин мешканців із забудовником.

«Вулиця Центральна на Садах не передбачена для проїзду великогабаритної техніки… Вона не вказана в спеціальному проєктному документі “Проєкт організації будівництва” по (Подільсько-Воскресенського мостовому переходу) як під’їздний шлях. Вона технічно не пристосована для руху великогабаритної техніки (у неї немає несучої здатності в основі). Вона не є на балансі міста, тому не може бути надана містом у користування будівельникам», – заявляють у ГО «Русанівські сади».

Територія Русанівських садів. Озеро на Садовій, 26. Фото: Наталія Доценко

З’їзди Подільського мосту не задовольняють і жителів правого берега. Так, подоляни занепокоєні версією проєкту, який передбачає з’їзд та заїзд на міст через Нижній та Верхній Вали.

Читайте також: У Києва є проблема з Подільсько-Воскресенським мостом. Як її вирішувати?

Споруджувати Подільсько-Воскресенський міст почали у 1993 році. Завершити будівництво обіцяють до кінця 2020 року.

Днями Віталій Селик сфотографував, як на мосту підвішують ванти зі слідами іржі. Відомо, що придбані десять років тому ванти було визнано непридатними для використання. Активісти сумніваються, що нові ванти, які прибули цьогоріч, встигли б заіржавіти.

Фото: Віталій Селик

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button