Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бюро Contest оголосило результати міжнародного конкурсу проєктів торгового центру з готельним блоком і конференц-залом у Львові. Переміг проєкт львівської архітектурної студії Guess Line Architects, що спроєктувала громадський простір меморіалу Небесної сотні у Львові. Всього на конкурсі розглянули 71 заявку.

Ділянка майбутньої забудови, площею близько 0,1 га, розташована в історичному центрі міста по вулиці Дорошенко, 2, що внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівля має бути виконана в сучасному стилі й облицьована травертином пісочного кольору. Пропорції нового торгового центру підпорядковуватимуть сусіднім історичним спорудам, що розташовані по периметру, згідно з вимогами міської влади.

Фото зі сторінки в Facebook Антона Коломейцева

В проєкту вже з’явились противники, які заявили, що в історичному центрі потрібно зберігати автентику міста. В одній з фейсбук-груп будівлю порівняли з крематорієм.

Головний архітектор Львова Антон Коломейцев на своїй сторінці в Facebook написав, що відновлювати зниклі історичні будівлі буквально означає бути фальшивим і не цінувати автентичну архітектуру Львова.

Про проєкт-переможець він написав наступне:

«Це преміальна будівля, не дешева у реалізації. Але це та будівля, яка буде дуже красиво старіти і через 20 років тільки набуде смаку як дороге вино».

Фото обкладинки зі сторінки contest.com.ua у Facebook

До того ж, він підкреслив її унікальність, зазначивши, що багато інших учасників копіювали інші світові будівлі.

«Прикро, що багато учасників надто буквально копіювали зразки інших світових будівель. Так вже сталось, що ми знаходили ці референси протягом 5 хв. Однозначно, що у світі також є багато схожих вже реалізованих прикладів, подібних на 1-ше місце, але його не можна назвати прямою копією жодного з них. Всі запозичені елементи привнесено сюди через призму глибокого осмислення».

Фото обкладинки зі сторінки contest.com.ua у Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button