Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Туполєва, що на Нивках у Києві, гаражний кооператив перегороджує частину нової велодоріжки воротами. П’ятого червня місцева дівчинка їхала на велосипеді та врізалася у відкриті ворота.

Дитина дістала лінійний перелом лобової кістки та інші травми, повідомила її мати Світлана у Facebook-групі «Нивки Разом!»

За її словами, ворота гаражного кооперативу «Сокіл-2» – сірого кольору, без попереджувальних знаків і світловідбивних елементів, тож у сутінках їх може бути не видно.

У «Київавтодорі» сайту Сьогодні пояснили, що неодноразово просили власників кооперативу замінити небезпечну конструкцію, але справа так і не зрушила з місця.

«З воротами гаражного кооперативу просто біда. З самого початку ремонту на вулиці Туполєва підрядна організація, яка виконувала ремонтні роботи, зверталася до власників з вимогою замінити конструкцію або зробити так, щоб ворота відкривалися не на вулицю, а всередину. Але вони ніяк не відреагували на звернення. Крім того, автомобілісти з цього кооперативу паркуються прямо на велодоріжці і на новому тротуарі, порушуючи правила», – повідомили у «Київавтодорі».

У департаменті міського благоустрою КМДА повідомили, що вже зайнялися цим питанням.

«Вчора інспектором було вручено припис власнику з вимогою надати дозвільну документацію на встановлення воріт на вулиці Туполєва, 1а. Або демонтувати їх власними силами, якщо документація відсутня. Ми зобов’язані дати власнику час на виконання вимог припису, а це три робочих дні», – повідомив директор департаменту Олексій Кулеба.

В разі ігнорування вимог припису з боку власника, питання про демонтаж воріт буде передане на розгляд міської комісії.

На вулиці Туполєва зробили капітальний ремонт, який включав облаштування велосипедної доріжки, на початку цього року. Раніше Київ Оперативний повідомляв, що клієнти СТО та мийки, розташованих на цій вулиці, паркували на велодоріжці свої автомобілі.

Фото: Київ Оперативний

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button