Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Фонді держмайна (ФДМ) повідомили, що Київрада зможе викупити п’ятий цех заводу «Більшовик» за ринковою ціною та закінчити будівництво Шулявського шляхопроводу.

Вартість будівлі цеху, загальною площею у 13 тис. кв. м, оцінили у 240 млн грн (з ПДВ). Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомило інформоване джерело, повідомляє ЦТС.

Також відомо, що Фонд держмайна (ФДМ) України схвалив звіт про незалежну оцінку ринкової вартості корпусу п’ятого цеху «Більшовика». Цікаво, що в пресслужбі ФДМ не підтвердили та не спростували оголошену вартість викупу цеху.

«За результатами оцінки, а також від незаконного продажу інших кроків, викладених в дорожній карті, київська влада зможе викупити цех за ринковою ціною і реалізувати проєкт з розвитку транспортної інфраструктури Києва», — повідомляють у Фонді.

П’ятий цех заводу «Більшовик» лишається головною перепоною для закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. Раніше перший заступник міського голови Микола Поворозник повідомив, що Фонд держмайна просив за нього майже 700 мільйонів гривень. Тоді він запевнив, що ця сума не входить в кошторисну вартість розв’язки. Тобто за цех будуть платити додатково до 1,726 мільярда гривень, зазначених у проєкті коригування кошторису.

Фото обкладинки: Цех №5 заводу «Більшовик» (ліворуч). Фото: пресслужба КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button