Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

24 червня Касаційний господарський суд скасував рішення апеляційного суду, яке фактично узаконювало надбудовані поверхи на ЖК «Поділ Престиж», що на вулиці Нижній Вал.

«Касаційний Господарський суд задовольнив касацію Київради у справі будинку-монстру на Подолі. Рішення апеляції про закриття справи скасовано. Справа повертається до апеляції вже для розгляду по суті», – повідомила активістка Катерина Бутко.

«Не фінал, але важливий етап подолано», – прокоментував активіст Павло Калюк.

Справу житлового комплексу біля метро «Контрактова площа» – так званого «Монстра на Подолі» – розглядають із 2014 року. Торік Господарський суд Києва дозволив знесення надбудов вище восьмого поверху.

Активісти Павло Калюк і Катерина Бутко ходять по судах вже чотири роки. Фото: facebook.com/b.kateryna

У лютому цього року Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва та вимогу про знесення поверхів.

ЗМІ повідомляли, що власники квартир на цих чотирьох верхніх поверхах продають їх за незвично низькими цінами.

На обкладинці: ЖК «Поділ Престиж» (в центрі) на панорамі Подолу, 2015 рік. Фото: camrador.livejournal.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button