Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектурно-містобудівна рада при Департаменті містобудування та архітектури КМДА розглянула відкоригований ескіз другої черги ЖК «Патріотика на озерах», яку забудовник планує звести на місці зеленої зони на Осокорках, і запропонувала переробити більшу частину проєкту.

«Позиція столиці не змінилася, – заявив директор Департаменту та головний архітектор Києва Олександр Свистунов. – Реалізація проєкту комплексної забудови житлового масиву на Осокорках повинна відбуватися у відповідності до чинного будівельного та природоохоронного законодавства, при дотриманні вимог міста та його жителів».

Водночас КМДА підтримує необхідність добудувати ті будинки житлового комплексу, які вже почали зводити за кошти інвесторів. За даними адміністрації, вкладників налічується 450, і їх слід забезпечити квартирами.

Проєктувальників просять переробити більшу частину проєкту – «у відповідності до сучасних вимог». У Департаменті зазначили, що презентовані забудовником об’ємно-планувальні рішення нової території – «відверто застарілі».

Нові ескізи ЖК «Патріотика на озерах-2». Фото: пресслужба КМДА

Зокрема, члени архітектурно-містобудівної ради наголосили на тому, що житловий комплекс має бути самодостатнім і не стати додатковим навантаженням на вже чинну соціальну, інженерну та транспортну інфраструктуру.

У новому ескізному проєкті ЖК «Патріотика на озерах» будинків стало вдвічі менше – 25 замість 43, а також збільшилася кількість дитсадків і шкіл.

Водночас активісти, які виступають проти будівництва, вважають, що «суть залишається та сама – забудова».

Комплекс «Патріотика на озерах» планують збудувати на місці зеленої зони на Осокорках, поряд з озерами Небреж і Тягле. Місцеві мешканці виступають проти забудови, оскільки вважають, що на цій території має бути екопарк.

Торік Київрада розірвала договір оренди з забудовником та ухвалила проєкт рішення про створенння ландшафтного заказника «Осокорківські луки». Та в жовтні забудовник поновив будівництво і продовжував продавати квартири в іще не збудованому ЖК.

26 лютого 2020 року Верховний суд частково задовольнив касаційну скаргу компанії-забудовника про відновлення дозволу на будівництво ЖК «Патріотика на озерах» та повернув справу на розгляд суду першої інстанції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button