Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні стартувала спеціальна місія фахівців Світового банку з вивчення української енергетики для знаходження найоптимальніших механізмів підтримки галузі, повідомляють у Міненерго. Роботу місії Світовий банк сформував на прохання в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець.

«Ми раді вітати рішення щодо організації окремої місії фахівців банку. Сподіваюсь, що під час роботи місії з фахівцями Міненерго, інших міністерств та регулятора, підприємств, буде знайдено оптимальний механізм підтримки енергетичної галузі. Буду всіляко сприяти роботі місії і надавати всю необхідну інформацію», – наголосила міністр.

Супервізія місії охопить ключові системні питання енергетичної сфери, включаючи:

  • вирішення проблем відновлюваної енергетики в контексті нової законодавчої бази для реструктуризації «зеленого тарифу»;
  • раціоналізацію споживчих тарифів;
  • комплексний план фінансового оздоровлення НЕК «Укренерго»;
  • підтримку Світовим банком НЕК «Укренерго» в роботі над об’єднанням і синхронізацією з європейською енергосистемою;
  • підтримку Світовим банком Оператора газотранспортної системи України в роботі над модернізацією інфраструктури Оператора ГТС.

Буславець поінформувала представників Світового банку про ситуацію на ринку ринку електроенергії, та окремо обговорили проєкт закону № 3658 щодо нової моделі підтримки «зеленої» енергетики.

«Законопроект було прийнято у першому читанні. Також парламент проголосував за скорочення термінів подання поправок та альтернативних проектів. Народні депутати подали велику кількість поправок, які зараз опрацьовують у секретаріаті профільного комітету Верховної Ради. Але Міністерство представило свою позицію, і ми будемо наголошувати на необхідності прийняття законопроекту у тому варіанті, в якому він імплементує умови Меморандуму між Урядом та виробниками «зеленої» електроенергії», – зазначила Ольга Буславець.

Сторони також обговорювали можливі механізми фінансової та експертної підтримки Банком української енергетики та домовилися про подальшу спільну роботу в рамках місії Світового банку.

Нещодавно стало відомо про те, що норвезька компанія має намір збудувати у Запоріжжі найбільшу вітрову електростанцію в Європі.

Читайте також: Рада оновила закон про ринок електроенергії. Що змінилося?

Обкладинка: Фото: 1838.life

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button