Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Тернопільської міськради

У Луцьку, який віднесли до червноної карантинної зони, міська рада відмовилася посилювати карантин.

Сьогодні, третього серпня, набув чинності поділ на чотири карантинні зони відповідно до епідеміологічної ситуації в тому чи іншому регіоні – зелену, жовту, помаранчеву та червону. У регіонах, віднесених до червоної зони, мають зупинити громадський транспорт, закрити дитсадки і школи, а також ТРЦ та ресторани. До червоної зони з найжорсткішими обмеженнями потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Луцьким бізнесам обіцяють юридичний захист

Луцькі депутати заявляють, що таке рішення суперечить Конституції та українським законам, а також запевняють, що в місті загальна кількість хворих на COVID-19 за весь період є меншою, ніж в інших містах України. Тож на сесії міськради вирішили не зупиняти транспорт і не закривати освітні заклади.

Усім підприємствам та установам, на яких складатимуть протоколи за порушення карантину, міськрада обіцяє юридичний захист. У бюджеті передбачать гроші на відшкодування підприємцям збитків: «адже від держави жоден підприємець Луцька не отримав реальної підтримки».

«Не повторюйте помилок Януковича»

Так само відмовляються посилювати карантин у Тернополі. Запевняють, що з 31 липня відбулась позитивна динаміка, показники захворюваності йдуть до спаду і Тернопіль відповідав усім епідеміологічним критеріям.

«Віднесення Тернополя до “червоної” зони не відповідає жодним показникам. Зупинити роботу міста ми не можемо. Місто і так від початку епідемії втратило понад 100 мільйонів гривень, натомість не отримали допомоги від держави», – цитує пресслужба міськради мера Тернополя Сергія Надала.

За словами Надала, вранці третього серпня поліція вже чинила спроби зупинити громадський транспорт.

«Замість порадитися з місцевим самоврядуванням, як разом вирішувати проблему, вони приймають рішення диктаторським силовим методом. Ми вже це проходили в 2013-2014 роках. Я закликаю керівників держави: не повторюйте помилок Януковича, погано закінчується. Я звертаюся до підрозділів поліції міста. Хочу вам нагадати гасло поліції 2014 року – “поліція з народом”», – цитує міського голову УНІАН.

Бунт у потязі

Тим часом «Укрзалізниця» скасувала зупинки потягів далекого призначення у Луцьку та Тернополі. На сесії Тернопільської міськради Надал зачитав повідомлення від пасажирів потягу Київ-Трускавець, яким не дозволити вийти у Тернополі.

«Саме зараз перебуваємо у потягу №49, на який “Укрзалізниця” нам продала квитки учора вже після внесення Тернополя до “червоної” зони. Про те, що потяг не зупинятиметься у Тернополі, дізналися від провідниці. Начальник потяга вибачився і запропонував виходити у Хмельницькому або у Львові о першій годині ночі або о четвертій відповідно. Нас таких заручників – 15 лише в одному вагоні», – йдеться у повідомленні.

Вранці третього серпня пасажири поїзда, який слідував із Херсона, «вчинили бунт» і домоглися зупинки у Тернополі. Повідомляють, що у потязі їхало 85 тернополян, зокрема діти та люди з ДЦП.

Читайте також: Фанати фільмів про апокаліпсис краще підготовлені до пандемії коронавірусу, – дослідження

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button