Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вечірній Київ

До Дня Незалежності України на Хрещатику та Європейській площі увімкнуть святкову ілюмінацію у вигляді квіток каштанів, повідомляє Вечірній Київ.

Святкове освітлення тестували увечері 18 серпня. Над проїжджою частиною Хрещатика розмістили стилізовані тризуби та прапори, а на опорах ліхтарів – квітки каштанів.

Фото: Вечірній Київ

Видання зазначає, що це традиційна підсвітка до свята Незалежності у столиці.

Нагадаємо, восени 2019 року та навесні 2020-го на Хрещатику замість каштанів висадили ялівець. У КМДА пояснюють, що до такого тимчасового рішення вдалися, бо у 2021 році планують проводити реконструкцію Хрещатика. Після цього і висадять великі дерева.

Кущ одного з двох видів ялівцю коштував 585 гривень, другого – 880 гривень. Загалом висадка ялівцевих дерев обійшлася приблизно у 750 тисяч гривень.

Раніше у Київзеленбуді запевняли, що старі каштани на Хрещатику загинули через сильне забруднення. Опоненти підозрюють, що каштани насправді недостатньо поливали.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button