Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Чиновники тестують SmartTicket на залізничному вокзалі у Києві. Фото: пресслужба Міністерства інфраструктури

Вже у вересні цього року можна буде придбати єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого спрямування та метро у Києві, повідомляє міністерство інфраструктури.

Квиток продаватимуть на сайтах e-transport.gov.ua та SmartTicket.gov.ua.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та новий очільник Укрзалізниці Володимир Жмак протестували SmartTicket сьогодні, першого вересня, – скориставшись єдиним квитком на метро та поїзд Костянтинівка-Київ.

У метрополітені сподіваються, що SmartTicket дозволить зменшити черги біля входу до станції «Вокзальна» – адже пасажири поїздів зможуть купити разовий квиток на метро разом із квитком на поїзд. «Впровадження (послуги) сприятиме зменшенню черг пасажирів за разовими квитками для проїзду», – заявив начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський.

Чиновники тестують SmartTicket на станції метро «Вокзальна» у Києві.  Фото: пресслужба Міністерства інфраструктури

Передбачається, що на другому етапі квиток об’єднуватиме всі залізничні перевезення та весь муніципальний транспорт Києва; на третьому етапі додадуть внутрішні авіа- та автобусні перевезення.

«В подальшому, скориставшись порталом e-transport.gov.ua, пасажир зможе придбати єдиний квиток одразу на чотири види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд або ж на поїзд та літак. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера», – повідомляють у міністерстві.

Зазначають, що вже триває розробка мобільного застосунку, а також підключення до системи авіаперевізника SkyUp та автобусної компанії Gunsel.

Криклій стверджує, що впровадженням SmartTicket зацікавились Маріуполь, Харків та Львів.

Запровадити такий єдиний квиток міністерство інфраструктури планувало ще за головування Володимира Омеляна у 2018 році. Тодішній міністр заявляв, що незабаром запустять систему, яка дозволятиме купити один квиток на маршрут кількома видами транспорту, зокрема літаком, поїздом, автобусом тощо.

Нагадаємо, запуск електронного квитка у громадському транспорті Києва відтермінували до січня 2021 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button