Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лікувально-реабілітаційний корпус Інституту Амосова. Фото: transexpo.ua

Антимонопольний комітет програв у всіх трьох судових інстанціях компанії Максима Микитася у справі про змову під час будівництва корпусу Інституту Амосова, повідомляє Ліга антитрасту.

Йдеться про справу, що її АМКУ відкрив 2018 року проти фірм «Північно-український будівельний альянс» та «Спецбуд-плюс». Обидві входять до корпорації «Укрбуд», експрезидент якої зараз перебуває під вартою за іншою справою.

Ці фірми підозрювали у змові під час тендеру на понад 2,5 мільярда гривень. Торік АМКУ оштрафував «Північно-український будівельний альянс» на 56 мільйонів, а «Спецбуд-плюс» – на 63 мільйони гривень. Фірмам заборонили брати участь у тендерах протягом трьох років.

«Північно-український будівельний альянс» оскаржив рішення у Господарському суді Києва, а в травні 2020 року виграв у Північному апеляційному господарському суді.

25 серпня АМКУ програв і касацію: Верховний Суд під головуванням Богдана Львова підтвердив рішення двох попередніх інстанцій, які визнали неправомірним накладення штрафу на «Північно-український будівельний альянс».

«Верховний суд скористався процесуальною помилкою, яку допустив АМКУ… – подаючи касаційну скаргу, не врахував зміни до процесуального законодавства та послався на підставу оскарження, що не може бути застосована до подібних випадків. Як наслідок, очікуємо, що така сама доля спіткає і другу частину рішення, що стосується штрафу для компанії “Спецбуд-Плюс”», – вважають експерти «Ліги антитрасту».

Зараз на стадії судового оскарження перебуває ще одна справа про змову цих двох компаній на тендері з будівництва Шулявського мосту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button