Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: beatriz carretero, omar h. garcia

Іспанський художник Окуда Сан Мігель розмалював строкатим геометричним муралом старовинний маяк на мисі Ахо, що на північному узбережжі Атлантичного океану, повідомляє The Guardian.

Оригінальний вигляд маяка на мисі Ахо. Фото: Вікіпедія

Маяк було збудовано у 1930 році й до нещодавнього часу він лишався білим. Та муніципалітет Барейо вирішив зробити місцевість туристично привабливішою і запросив художника розмалювати споруду. Проєкт «Нескінченна Кантабрія» презентували публіці у серпні.

Фото: beatriz carretero, omar h. garcia

На думку автора муралу, кольори та візерунки відображають місцеву культуру, а зображення тварин – місцеву фауну.

16-метровий маяк досі функціонує за своїм призначенням, хоча зараз кораблі користуються GPS і сучасними системами навігації.

Фото: beatriz carretero, omar h. garcia

Далеко не всіх потішив новий вигляд 90-річного маяка. Майже 4000 людей підписали петицію за те, щоб він залишався білим. Підписанти стверджували, що розпис повністю змінює стиль споруди і є неповагою до архітектурної спадщини. П’ять груп діячів культури запропонували мерові задуматися над доречністю такого проєкту.

А днями представники партії «Об’єднана лівиця» навіть звернулися до прокуратури з вимогою перевірити можливе порушення законодавства щодо захисту пам’яток. Відкрито провадження.

Фото: beatriz carretero, omar h. garcia

«Принаймні моя робота нікого не залишила байдужим», – прокоментував Окуда.

Він зауважив, що за рішенням керівництва порту, маяк буде барвистим протягом наступних восьми років. Хоча художник сподівається, що розпис залишать назавжди.

Читайте також: Фонтан «Самсон» на Подолі пофарбували у блакитний і золотий (фото)

Нагадаємо, у Краматорську художники створили мурал з учасниками АТО у вигляді котів, який отримав чимало негативних відгуків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button