Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: t.me/zejaba

Фото: facebook.com/Piddubnyicollege

Олімпійський коледж ім. Івана Піддубного заявив про рейдерське захоплення. Сьогодні під час зустрічі трудового колективу закладу з ліквідаційною комісією, яка має реорганізувати заклад, відбулися сутички студентів та викладачів з правоохоронцями. Про це йдеться на сторінці коледжу в Facebook.

Студенти та викладачі намагались потрапити до закладу, але їх не пропустили правоохоронці, внаслідок цього виникли сутички, пише «Громадське». На відео, опублікованому на сторінці коледжу, голова профспілки коледжу Дмитро Несвятипаска повідомив про відмову представника Міносвіти відповісти на питання колективу та відмову ректора Національного університету фізичного виховання і спорту Євгенія Імаса спілкуватися українською мовою. Пізніше Несвятипаска затримали.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».

«Під час роботи комісії з реорганізації на території коледжу виник конфлікт. Поліцейські, які на місці забезпечували громадський порядок, негайно втрутилися в ситуацію та припинили протиправні дії. Внаслідок інциденту кілька осіб отримали тілесні ушкодження, в тому числі й правоохоронці», – йдеться в повідомленні поліції.

У коледжі повідомили, що серед травмованих – студенти та тренери, поліція застосовувала грубу силу та затримала трьох людей. «Укрінформ» повідомляє, що швидка медична допомога забрала тренера і двох студентів Олімпійського коледжу.

Пізніше на сторінці коледжу в соцмережі з’явився допис, що під заклад під’їхало два автобуси тітушок, які ввечері почали оточувати навчальний заклад.

Чому відбувається конфлікт?

На початку вересня 2020 року Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства освіти і приєднав Олімпійський коледж імені Піддубного до Національного університету фізичного виховання і спорту з утворенням на його базі відокремленого структурного підрозділу університету. Колектив та студенти не згодні з таким рішенням уряду.

Зокрема, профспілка працівників та студентів коледжу звернулась до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати реорганізацію так як рішення уряду порушує закони «Про освіту» та «Про вищу освіту». У навчальному закладі запевняють, що це не перше рейдерське захоплення.

«Кожного нового міністра освіти Імас (ректор НУФВСУ Євгеній Імас, – ред) намагається залучити до рейдерського захоплення коледжу, але олімпійцям вдавалося відбиватися» – йдеться у дописі на сторінці коледжу. Там додають, що про в 2015 році відбулася чергова рейдерська атака, яку допоміг відбити голова МВС Арсен Аваков.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button