Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/zelenbud

У Києві завершилась реставрація фонтану «Самсон», який стоїть на Контрактовій площі з середини XVIII століття. Про це на своїй сторінці у Facebook написав мер Києва Віталій Кличко.

«Ми відреставрували найстаріший фонтан Києва «Самсон». Його збудували ще в 1749 році на центральній площі Подолу, на місці резервуара, з якого місцеві жителі тоді брали воду. Водограй уже давно не працював. Та й вандали його неодноразово плюндрували. Три місяці тому ми розпочали реставрацію самого фонтана і ротонди над ним, яка теж є пам’яткою архітектури», – повідомив міський голова.

За його словами, бетонна скульптура Самсона та мідний Андрій Первозванний на верхівці ротонди відреставровані відповідно до оригіналів з Національного художнього музею України.

До фонтану додали підсвітку – за це відповідають десять LED-світильників. Також його обладнали датчиками контролю рівня води.

Раніше в рамках реставрації ротонди над фонтаном «Самсон», споруду пофарбували у блакитний колір, а капітелі – фарбою «під золото». Кольором також виділили сонячні годинники, які раніше були непомітними на білому тлі. Автор реставрації архітектор Юрій Лосицький запевняв, що нові кольори – повернення автентичного вигляду пам’ятника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button