Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Марьян Блан, Unsplash

49% мешканців Києва вважають, що місто розвивається у неправильному напрямку, проте майже така ж кількість готова проголосувати за чинного міського голову Віталія Кличка на місцевих виборах 25 жовтня. Про це свідчать результати опитування Info Sapiens, яке наводить ZN.ua.

Так, згідно з опитуванням, 53% киян вважають, що їхня якість життя та захищеність залежать від дій центральної влади, 28% – що від дій місцевої влади. 49% вважають, що справи в Києві загалом ідуть у неправильному напрямку, а 38% – у правильному.

60% опитаних готові голосувати на місцевих виборах. При цьому 23% з тих, хто не братиме участь, назвали причиною те, що не зареєстровані за місцем проживання, а 15% сказали, що не подобається жоден кандидат або політсила.

Серед партій найбільшою підтримкою, за версією Info Sapiens, користується «Європейська солідарність», за яку готові віддати голоси 19% опитаних. Друге місце поділяють між собою «Слуга народу» і УДАР (по 12%), а третє – ОПЗЖ, «Голос» та партія Шарія (по 6%).

36% киян пояснили, що на їхній вибір найбільше впливає позиція партії щодо загальноукраїнського питання. 19% зробили свій вибір через симпатії до лідера чи лідерки партії. 14% обирають відповідно до позиції партії щодо місцевих питань.

Чи не найбільше киян хвилює сфера охорони здоров’я – 39% опитаних назвали медичні заклади серед пріоритетів міської влади. Також у топ-5 найпопулярніших відповідей: боротьба з корупцією, житлово-комунальна сфера, дороги и громадський транспорт.

Проблеми міського планування та хаотичної забудови киян хвилюють найменше – лише близько 1% респондентів.

Опитування було проведене соціологічною компанією Info Sapiens на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI). Дані збирали в Києві 20–22 вересня методом телефонного інтерв’ю (CATI). Вибірка охоплює 600 постійних жителів міста віком від 18 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button