Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/IKEA

У листопаді шведська компанія IKEA почне приймати вживані меблі власного виробництва й обмінювати їх на ваучери, повідомляє BBC.

Акцію запускають до Чорної п’ятниці і пояснюють це бажанням допомогти споживачам обмежити надлишкове споживання у сезон знижок. Менше з тим, за здані меблі даватимуть саме знижки на подальші покупки в мережі.

Розмір ваучера залежатиме від стану меблів, які потрібно буде доставити до пункту прийому у зібраному вигляді, аби працівники могли їх оцінити. За речі у стані нових, без подряпин, даватимуть ваучер сумою в 50% від початкової вартості цієї речі. За меблі у «хорошому стані» з небагатьма подряпинами, компенсуватимуть 40%, а за меблі у гіршому стані – 30%.

Пропозиція не поширюється на меблі з обивкою. Назад прийматимуть переважно шафи, стільці, столи тощо.

Потім вживані меблі IKEA продаватиме як секондхенд. Секонди IKEA вже більш як рік працюють в Единбурзі та Глазго. Ті, що в надто поганому стані, віддаватимуть на переробку.

Акція дятиме у 27 із 52 країн, де наразі працює IKEA. Український онлайн-магазин, який запустили у травні цього року, не оголошував про такі наміри. Офлайн-магазину в Україні немає, а пунктів видачі поки налічується два.

У червні громадська організація Earthsight звинуватила IKEA у використанні деревини, незаконно вирубленої в українських Карпатах. Компанія провела перевірку і заявила про відсутність жодних ознак того, що незаконно заготовлена деревина потрапила до ланцюга постачань компанії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button