Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цієї середи кіноклуб Docudays UA влаштовує онлайн-перегляд документального фільму Олексія Радинського «Колір фасаду: синій» про Флоріана Юр’єва, автора «Літаючої тарілки» на Либідській площі.

Трансляція почнеться 28 жовтня о 19:00. Для реєстрації слід заповнити коротку форму за посиланням. В день події організатори надішлють усім зареєстрованим посилання на Zoom-зустріч.

Нещодавно будівлі Українського інституту науково-технічної інформації, частиною якого є «Літаюча тарілка», було присвоєно статус архітектурної пам’ятки національного значення. Кінопоказ відбувається з цієї нагоди.

Флоріан Юр’єв – не лише архітектор, а й художник, скрипковий майстер, теоретик і поет.

«На 90-му році життя йому доводиться опанувати ще одне, цілковито нове заняття. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проект – київську «літаючу тарілку» – від перетворення на частину торговельного центру, Флоріан Юр’єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників», – йдеться в анотації фільму.

Після перегляду відбудеться обговорення, в якому мова йтиме про досвід ініціативи Savekyivmodernism, що боролася за збереження «тарілки», про значення охоронного статусу та про можливе майбутнє споруди. Спікери говоритимуть і про інші об’єкти радянського модернізму.

У дискусії братимуть участь режисер Олексій Радинський, архітектор, співзасновник Savekyivmodernism Віктор Герасименко й архітектор Олександр Бурлака. Модеруватиме розмову журналістка Центру прав людини ZMINA Єлизавета Сокуренко.

Нагадаємо, наразі «Літаюча тарілка» перебуває в оренді компанії бізнесмена Вагіфа Алієва. Поряд будують торговельний центр Ocean Mall. Торік ініціатива SaveKyivModernism презентувала альтернативний проєкт реставрації «Тарілки». Цього літа дах будівлі пофарбували.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button