Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Casey Horner, Unsplash

Китайська компанія Power China та українська WindFarm підписали контракт, який передбачає будівництво вітрової електростанції потужністю 800 МВт у Донецький області, повідомляє ITC.

Вітрову станцію планують розташувати на території Мангушського та Нікольського районів. Вартість проєкту оцінюється в один мільярд доларів.

Це перший проєкт вітрової енергетики після нещодавніх змін зеленого тарифу, зазначає видання. Водночас терміни початку та завершення будівництва не уточнюються. У пресрелізі WindFarm йдеться про «найкоротші строки».

PowerChina – одна з найбільших будівельних компаній КНР, спеціалізується на енергетичних і транспортних об’єктах. Вона збудувала найбільшу у світі електростанцію ГЕС «Три ущелини» на річці Янцзи. В Україні компанія будувала сонячну електростанцію у селі Прогресівка Миколаївської області потужністю 148 МВт.

Наразі найпотужнішою в Україні вітровою електростанцією є Ботієвська, розташована поблизу села Приморський Посад у Запорізькій області. Її потужність – 200 МВт.

В Європі найбільшими вітровими електростанціями є шельфова Gemini в Нідерландах (600 МВт), румунська Fântânele-Cogealac (600 МВт) та британська London Array (600 МВт). Водночас Велика Британія будує проєкт Hornsea загальною потужністю 6 ГВт.

Читайте також: Україна опинилася на п’ятому місці в Європі за потужністю нових вітряних електростанцій

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button