Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Emil huang, Unsplash

Мережа фастфудів «МакДональдс» анонсувала запровадження окремого меню з рослинними замінниками м’яса. Лінійку McPlant обіцяють запустити у 2021 році, повідомляє BBC.

Нова лінійка включатиме бургери з рослинними замінниками котлет, замінники курятини та вегетаріанські сендвічі до сніданку.

«МакДональдс» уже тестував у Канаді бургери з рослинними котлетами від бренду Beyond Meat. Але мережа фастфудів відповляється повідомляти, чи продовжуватимуть співпрацю саме з цією компанією – на тлі невизначеності акції Beyond Meat здешевшали.

До такого кроку «МакДональдс» вдається через тренд на відмову від продуктів м’ясної індустрії, яка справляє значний вплив на довкілля. Це стає щобільш актуальним на тлі кліматичних змін. Також чимало споживачів непокояться через шкоду м’яса для здоров’я, вже не кажучи про етичні міркування.

За прогнозами аналітиків банку Barclays, до 2029 року ринок замінників м’яса може зрости до 140 мільярдів доларів.

«МакДональдс» далеко не піонер у використанні рослинних замінників м’яса. Їх уже ввели в меню Burger King, White Castle та Dunkin’ Brands Group. Деякі споживачі скаржаться на те, що їжа з замінників не є веганською або вегетаріанською, адже, наприклад, Burger King смажить рослинні котлети на тому ж грилі, що і м’ясо.

Читайте також: Навіщо українцям «рослинне м’ясо», яке нещодавно почали продавати в магазинах та закладах?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button