Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: segodnya.ua

Держпродспоживслужба та поліція повідомляють про численні порушення карантину вихідного дня цієї суботи та неділі 14-15 листопада. Так, у перший день на порушників склали 60 адміністративних протоколів, у неділю – 55 протоколів.

Зокрема, перевіряльники спільно з поліцією та Муніципальною охороною виявили, що продовжували працювати ТРЦ «Гулівер», магазини «Фокстрот» та «Ельдорадо», ресторан Villa Riviera.

У суботу «довелося зачиняти примусово» виставку котів у Міжнародному виставковому центрі біля метро «Лівобережна».

Фото: facebook.com/kiev.dpss.gov.ua

Поліція примусово виводила відвідувачів із ресторанів «Хлібний» та «Редкая птица». В одному з закладів пояснювали, що ресторан працює на виніс, а деякі відвідувачі очікують на замовлення, п’ючи каву за столиками. На опублікованому поліцією Києва відео видно, як із іншого закладу виводять кілька десятків людей.

На Набережному шосе відмовився зачинятися ресторан «Гавана». Поліція прибула на виклик знімальної групи «Стоп корупції»: під час конфлікту з адміністрацією працівник закладу вдарив кореспондента. Після цього знімальну групу зачинили в ресторані та не випускали. У поліції повідомляють, що просили відчинити двері протягом години, після чого працівники спецпідрозділу їх вибили.

Також сайт Сьогодні пише про ресторан на вулиці Басейній біля Бесарабки, куди відвідувачі потрапляли через чорний вхід. Поліція брала його штурмом. «Деяким із гостей офіціанти наливали шампанське навіть в той момент, коли поліціянти вже зайшли в приміщення документувати порушення. При цьому адміністрація ресторану не включала в приміщенні світло», – повідомляють журналісти.

Як повідомляє Liga.net, перевіряльники виявили, що працює гіпермаркет «Епіцентр» на вулиці Григоренка, що на Позняках. Раніше мережа заявляла, що не збирається закриватися на вихідні, проте згодом пообіцяла, що працюватимуть лише центри видачі онлайн-замовлень.

«Були випадки, коли магазин Епіцентр, ніби закритий для відвідувачів, працює в режимі онлайн доставки за замовленнями, проте люди всередині є. Кажуть, що замовляють онлайн вже всередині закладу», – повідомила Держпродспоживслужба (зараз із посту прибрали згадку про «Епіцентр»).

Фото: facebook.com/kiev.dpss.gov.ua

Також поліцейські примусово зачинили спорткомплекс «5 елемент». У поліції повідомляють, що «на прохання поліцейських припинити роботу адміністрація відреагувала відмовою». Крім адмінпротоколу відкрили кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу.

Натомість у «5 елементі» запевняють, що карантин не порушували – мовляв, у штаті працюють реабілітологи, які надають послуги людям із травмами та хворобами, тож спорткомплекс має право працювати під час карантину як оздоровча установа. Закриття спорткомплексу директор назвав «політичним тиском» – цей бізнес пов’язують із експрезидентом Петром Порошенком. Юристи спорткомплексу оскаржуватимуть дії поліції в суді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє УНІАН, деякі кафе й ресторани потурбувалися, аби відвідувачі могли з’їсти замовлену їжу на вулиці – виносили пледи, ставили обігрівачі.

Читайте також: Зима близько: як ресторанам пропонують утеплювати літні майданчики під час пандемії?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button