Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Київпастранс»

Міністерство інфраструктури та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) продовжують підготовку другої фази проєкту з оновлення громадського транспорту в Україні. Проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» на 200 мільйонів євро включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту, повідомляє пресслужба відомства.

Вже визначено 18 міст-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Проте їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та ЄІБ, яку, очікується, підпишуть у грудні.

За словами очільника міністерства Владислава Криклія, цього разу проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів.

Перехід на екологічний транспорт передбачено Національною транспортною стратегією України до 2030 року і стратегією розвитку автомобільної промисловості.

Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад 400 мільйонів євро, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько десяти трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів.

Станом на січень 2020 року ЄІБ погоджено виділення 176,2 мільйонів євро на реалізацію 13 підпроектів у Харкові, Львові, Чернігові, Сумах, Києві, Луцьку, Одесі, Тернополі та Запоріжжі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button