Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Київський Льодовий стадіон не зміг оскаржити в суді поділ своїх 17 гектарів на проспекті Академіка Глушкова, 9. Тут компанія Вагіфа Алієва має звести новий торгово-розважальний центр Hippodrome Mall , повідомляють «Наші гроші» з посиланням на рішення суду.

Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову держпідприємства «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон», який просив визнати протиправним та скасувати розпорядження КМДА «Про надання згоди на поділ земельної ділянки на проспекті Академіка Глушкова, 9 у Голосіївському районі міста Києва». Нагадаємо, що Київську міську державну адміністрацію очолює Віталій Кличко.

24 липня 2020 року голова КМДА Віталій Кличко підписав розпорядження про надання згоди на поділ ділянки державної власності площею 16,92 га на проспекті Академіка Глушкова, 9.

Скрін кадастрової карти з позначеними ділянками під забудову (червоні) та території Льодового стадіону (зелена)

У ДП вважають, що КМДА перевищило свої повноваження, оскільки надання згоди на поділ ділянки мало б вирішуватися на пленарному засіданні міськради з обов’язковим погодженням органу управління майном – Міністерства молоді та спорту. Крім того, ДП вказало на фальсифікацію листа, на який КМДА посилається у своєму розпорядженні, але суд це не взяв до уваги, оскільки підприємство «не надало жодних доказів».

Суд встановив, що спірна ділянка 16,92 гектари перебуває у власності держави в особі КМДА, а отже право розпорядження нею належить саме місцевій державній адміністрації, а не органу місцевого самоврядування – Київраді. Також суд відхилив доводи ДП щодо необхідності отримання погодження міністерства на поділ спірної ділянки.

Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» є постійним користувачем вказаної ділянки площею 16,92 га ще з 1990-х років. На ній розташоване нерухоме держмайно, яким відає ДП, а також об’єкт незавершеного будівництва – Крита спортивна арена, яку на аукціоні в процесі приватизації купило ТОВ «Укрсоцбудінвест».

На цьому місці бізнесмен Вагіф Алієв планував побудувати великий багатофункціональний спортивний комплекс на 450 тис квадратних метрів – ТРЦ Hippodrome Mall. Алієв є засновником девелоперської компанії Mandarin Plaza Group, куди входять Mandarin Plaza, бізнес-центр Парус, Blockbuster Mall, Lavina Mall, добудова Ocean Mall, Lisova Mall, Hippodrome Mall та інші.

Алієв планує побудувати в Києві ще вісім найбільших торговельних центрів. Для цього він продовжує скуповувати землі під нові проекти, наприклад, в районі метро Почайна та на проспекті Григоренка.

Читайте про це наш матеріал«Будуємо шедеври на пустирях». Забудовник Ocean Mall про нові ТРЦ в кожному районі Києва та майбутнє «тарілки»

Фото обкладинки: Олексій Биков

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button